Demontaj, Yıkım

Demontaj ve Yıkım projelerimiz kapsamında; bina ve fabrikaların yıkım & söküm işlemlerinin tamamlanması, insan ve çevre sağlığı için ciddi tehdit oluşturan tehlikeli atıkları barındıran hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının çevre ve İSG kurallarına uygun olarak üretildikleri yerlerden ayrı toplanması, geçici olarak biriktirilmesi, taşınması, geri kazanılması, değerlendirilmesi ve bertaraf edilmesini sağlamaktayız.

Demontaj ve Yıkım Projelerimizde amaçlarımız;

  • C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının; Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkım Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğine uygun olarak çalışmak,
  • Hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarından kaynaklanan çevre kirliğinin en aza indirilmesini ve bu atıkların belirli bir sistem içinde yönetilmesini sağlamak,
  • Proje bölgesinde yaşayan insanlara ve çevreye zarar vermeden projelerimizi gerçekleştirmek,
  • İş ortaklarımızın talep ve beklentilerini en iyi şekilde karşılamaktır.

Doğaya, çevreye, insanlara, hayvanlara ve çevredeki diğer yapılara zarar vermeden;

Hasarlı, kullanıma elverişli olmayan bina, fabrika, tesis ve yapıların,ortadan kaldırılması, bulundukları alanın yeniden kullanılabilir hale getirilmesi için yönetmeliklere uygun olarak yıkım işleminin gerçekleştirilmesi,

Bina, fabrika, tesis ve her türlü yapının başka bir alanda kullanılması için sistemli bir şekilde ayrıştırılarak demontaj işleminin sağlanması titiz bir çalışma ve profesyonellik gerektirmektedir.

Bi’Dünya Proje A.Ş. olarak; bu gereklilikleri yerine getiren, çevre ve insan hassasiyetinden ödün vermeyen bir firmayız. Bu bağlamda demontaj ve yıkım projelerimizde;

  • Proje başlangıcında yıkım bölgesinde özel bir ekip tarafından Asbest taraması yapılmaktadır. Eğer asbest mevcutsa, uzman ekip asbesti sökerek, özel ambalajda bertarafa göndermektedir.
  • Yıkım bölgesinde bulunan paratoner sökümü Atom Enerjisi Kurumu tarafından yetkilendirilmiş firmaya yaptırılmakta ve paratoner Atom Enerjisi Kurumuna teslim edilmektedir.
  • Binalarda bulunan floresan lambaların içinde bulunan civa ve gazlar çevre için çok tehlikeli olmaktadır. Civa gazı 300 km mesafede bir alana kadar zarar verebilmektedir. Bu lambalar, Türkiye’de bu hususta lisanslı geri kazanım firması bulunmaması sebebiyle bertaraf için İzaydaşa gönderilmesi gerekmektedir. Ancak Türkiye’de özellikle yıkım işlerinde bu duyarlılık gösterilmediği gibi, gösterilse dahi işbu atıkların sevkiyatında gerekli özen gösterilmediğinden floresanların kırılmasına sebebiyet verilmektedir. Böylelikle, bilinç eksikliğinden, önemsiz gibi görülen floresan lambalar doğaya telafisi mümkün olmayan zararlar verebilmektedir.
  • Yıkım ve demontaj sırasında oluşan atıklar ve hurda malzemeler kaynağında ayrıştırılarak, ayrı ayrı depolanmaktadır. Kırılmış beton moloz, cam, plastik, tahta, cam yünü ve poliüretan köpükler inşaat alanında ayrı ayrı depolanmakta,tehlikeli atıklar bertarafadiğerlerigeri kazanıma gönderilmektedir.
  • Firmaların talebi durumunda kırılan beton malzeme içinde bulunan demir alınarak, dolgu malzemesi olarak tekrar kullanılmak üzere mıcır haline getirilmektedir.
  • Şantiyelerimizdeişçi sağlığı ve iş güvenliği ön planda tutulmaktadır. Mevcut personel sayısıyla orantılı olarak, eğitimli, sağlık ve yangın ekibimiz bulunmaktadır. Saha personelimiz iş disiplini altında çalışmayı bilen, görevinin bilincinde olan profesyonellerdir. Yönetim kadromuz, her proje için Acil Eylem Planları, İş Sağlığı ve Güvenliği Talimatları ile Çevre Yönetim Sistemi Talimatlarına göre iş planlarını hazırlamakta, eğitimleri vermekte ve sahada uygulamaları denetlemektedir.

 

Bİ’DÜNYA PROJE – DEMONTAJ İŞLERİMİZ

 

Bİ’DÜNYA PROJE – YIKIM İŞLERİMİZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir